Nya Audi A7 Sportback avslöjad – i leksaksformat

Alla går och väntar på nya Audi A6, men icke att förglömma; nya Audi A7 Sportback som nu har avslöjats.

Det händer då och då att nya bilmodeller avslöjas innan officiella världspremiären när bilarna tar form i liten skala – som modellbilar. Volvo fick surt erfara det med både S90 och V90 då de båda modellerna läckte ut i form av bilder på modellbilar i skala 1:43. Nu är det Audis tur att åka på en nit, nya Audi A7 Sportback har nämligen hittat ut på Internet i form av två bilder som förmodligen är skapade av en kinesisk modellbilstillverkare.

Enligt bilderna, som holländska Autoweek lagt ut, behåller nya A7 Sportback grunddragen från dagens generation som kom 2010. Huven blir dock flackare som på flera av dagens nyare Audi-modeller och trynet anammar samma stora och framför allt breda grill som nya A8 använder sig av. Det ser dock ut att vara lite nättare i utförandet än hos storebror.

Tyvärr får vi inte se rumpan på bilen men av det lilla vi ser verkar det som att dagens A7:s ”ankstjärt” delvis har trollats bort.

Nya A7 Sportback bygger på nya MLB Evo-plattformen som nya A8 och kommande A6 använder sig av. Det innebär lägre vikt och bättre förberedelse inför de elektrifierade drivlinor som tar plats i modellerna inom kort. Audi räknar med att en tredjedel av bilarna de säljer 2025 kommer att vara laddhybrider och elbilar. Redan från och med 2018 och kommande två år därefter ska de lansera en elbil årligen. Räkna inte med A7 Sportback bland de släppen.