Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Audi Q5 har världspremiär 29 september

Dagens Audi Q5 börjar se trött och gammal ut, därför är en ny på ingång. Klockan 13.45 den 29 september är det dags för avtäckning.

I åtta år har den hängt med, Audi Q5. För drygt fyra år sedan uppdaterades den. Jämfört med Audis övriga modellprogram börjar Q5 sannerligen kännas till åren kommen, inte minst utseendemässigt. Audi har numera ett lite hårdare formspråk med rakare linjer, mer slimmade strålkastare och kantigare grill.

Nya Audi Q5 kommer även den att få ta del av nya formspråket som sattes i och med konceptbilen prologue under senhösten 2014, det vill säga de former som vi ser på nya A4

. Det betyder, som ovan nämnt, bland annat skarpare front med nya strålkastare och kantigare grill, precis vad tidigare spionbilder har avslöjat.Audi bekräftar nu, tillsammans med ovanstående film och nedanstående filmklipp, att världspremiär för nya Q5, som delar plattform med just nya A4, blir det på bilsalongen i Paris den 29 september. Som bilden ovan visar är det nya, mer grafiskt avancerade strålkastare som tar plats på bilen. Filmen nedan visar att bilens infotainmentsystem får stöd för både Android och Apple, något annat hade inte varit väntat.Under huven kan vi se fram emot en rad olika bensin- och dieselmotorer, främst fyrcylindriga men också ett par sexor. En laddhybridversion lär också ta plats i modellversionsfloran inom kort.

https://youtu.be/NORFOaQT3y4

Gilla på Facebook för fler videoklipp!