Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Audi Q8 – utan maskering

Kommande Audi Q8 har vi sett på bild förut, men då har en massa plast varit i vägen. Nu får vi se en bild på bilens bakdel – nästan helt utan maskering.

Den ganska så avslöjande bilden på bilen har fångats av en medlem på forumet AutoPareri. Den övergripande formgivningen av Q8 är vi, tack vare konceptet och spionbilder, redan bekanta med – men nu avslöjas betydligt mer, åtminstone om bilens bakdel.

Vi kan se att stora delar av konceptet, som presenterades i Detroit i början av året, verkar följa med till den produktionsklara bilen. Vi känner till exempel igen den väldesignade vingen, de smäckra baklamporna och den stora stötfångaren med två näst intill överdesignade avgaspipor. Eller det ska i varje fall se ut som avgaspipor, om de är riktiga eller ej vet vi ju faktiskt inte...

Intressant ska bli att se om konceptets förlängda baklyktor, á la Porsche 911, följer med till produktion eller om de är en av de saker som får stryka på foten. Just den detaljen är den enda som är maskerad på den nyfångade Q8.an.

Q8 ska dela plattform med nuvarande Audi Q7 och kommande Volkswagen Touareg och ska bli Audis flaggskepp i raden av suvar. Tillverkningen är satt till fabriken i Bratislava, Slovakien. Produktionsstarten uppges köra igång någon gång nästa år, så vi kanske kan vänta oss att få se nya Q8 avtäckt i Detroit i januari – exakt ett år efter att konceptet visades för första gången.