Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Audi RS3
Audi RS3
Audi RS3
Audi RS3

Nya Audi RS3 kommer tidigare än väntat

Audi brukar normalt dröja med att släppa RS-versioner av sina modeller. Men nya RS3 ser vi inte ut att behöva vänta länge på. Redan om drygt ett år är den här.

Första generationen Audi A3 fick aldrig snofsa till sig i RS3-utförande. Andra generationen gick ett bättre öde till mötes då RS3 efter många om och men dök upp 2010, hela sju år efter generationens debut. Audi brukar helt enkelt hålla inne på sina RS-versioner tills dess att en modellgeneration är på upphällning.

 Men när det gäller nya, tredje generationen A3, som hade premiär på Genèvesalongen tidigare i år, kan vi förvänta oss busversionen RS3 betydligt tidigare. Redan våren 2014 påbörjas försäljningen, rapporterar brittiska biltidningen What Car?. De baserar informationen på Stephan Reils, chef på quattro GmbH, uttalande att nya RS3 lanseras knappt ett drygt år efter S3:ans ankomst. Nya Audi S3 hade som bekant premiär på Parissalongen för knappt en månad sedan.

 Nya generationen RS3 lär få samma motorkonstellation som i dag, nämligen den turbomatade femcylindriga maskinen som i nuvarande RS3 ger 340 hästkrafter som i sin tur ger alla fyra hjul drivkraft.

 – Låt oss säga så här att ni kommer att få se mer av den femcylindriga motorn, ska Stephan Reil ha sagt.

Bilden ovan visar nya Audi S3.