Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Audi RS6 Avant visar sig litegrann

Nya Audi RS6 Avant täcks av i höst men visas för fantaster strax före det. Här är dock en första officiell bild på prestandabilen.

Att det kommer en ny Audi RS6 Avant är ingen hemlighet. I våras kunde vi visa vår spionfotografs bilder på bilen när den testades på Nürburgring. Nu har Audi själva släppt en bild på kommande RS6 Avant – den ovan.

Bilden visar inte mycket mer än en del av lampgeometrin baktill och ska ha ploppat upp i flödet på Audis tyska Facebooksida. Bilen kommer täckas av under höstens bilsalong i Frankfurt men smygvisas för medlemmar i Audi Sport drivers club i märkets filial Audi City Berlin på Kurfürstendamm i den tyska huvudstaden.

RS-emblemet fyller 25 år. Foto: Audi

Vad som finns under huven spekuleras det livligt om. Det mesta pekar dock en V8:a av typen EA825, samma som hos koncernkollegorna Porsche Panamera Turbo och Lamborghini Urus och som hos Audin räknas ge omkring 600 hästkrafter för att matcha konkurrenterna Mercedes-AMG E63 S Kombi och BMW M5, som dock inte finns i kombiutförande.

RS-emblemet debuterade 1994 med RS 2 Avant och fyller således 25 år i år och 25 modeller har lanserats genom åren. Under 2019 ska sex RS-modeller hinna presenteras – de du ser på den skumma bilden nedan.

Foto: Audi