Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Audi TTS 2015
Nya Audi TTS 2015
Nya Audi TTS 2015
Nya Audi TTS 2015

Nya Audi TT avslöjad framifrån och bak

Tyvärr Audi, ni får inte äran att bjuda på ett överraskningsmoment när ni drar skynket av nya TT i samband med premiären i Genève. Bilder på nya TTS finns redan på nätet.

I fredags bjöd Audi på en mörklagd bil som visade nya Audi TT snett bakifrån. En dryg vecka dessförinnan fick vi se skisser på nya TT:n, visandes sportcoupén både framifrån och bakifrån. I början av året visade Ingolstadt-biltillverkaren upp och berättade om nya, innovativa interiören.

I veckan ska Audi visa upp hela bilen och då äntligen får vi se hur mycket nytt nya TT-generationen bjuder på. Så var det tänkt i alla fall. För via holländska Autoblog har de första bilderna på nya Audi TTS läckt ut. Vi ser en bil med skarpare linjer än vi är vana vid från föregångaren. Främst är det fronten som med sin nya sexkantiga grill och de nya ”arga” strålkastarna som bjuder en ny uppsyn. Audi-ringarna har flyttat upp på huven och stötfångaren är mer uppdragen mot sidorna samt luftintagen nedanför som mer liknar utgående TT RS än utgående TTS.

 Ytterbackspeglarnas fötter är något kortare och de nedre vecken längs bilens sidor är inte lika dominanta längre. Sidofönstrens inramning är något annorlunda mot innan och baken är inte längre lika rund i utförandet, utan bjuder på lika mer raka linjer. Trots det är den visuellt väldigt lik föregångaren.

Just i denna TTS är det fyrcylindrig fyra på 300 hästkrafter som är kraftkälla. Det är samma drivlina som i nya S3. Övriga motorer blir både bensin- och dieselvarianter från strax under 200 hästkrafter och upp mot 380 hästkrafter i värstingen TT RS som inte lär visas upp i Genève i veckan.