Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Audi TT 2015Audi TT 2015Audi TT 2015
Audi TT 2015

Nya Audi TT – första riktiga bilden

Nya generationen Audi TT börjar närma sig. I nästa vecka får vi se den fullt ut men till dess får vi njuta av den nya bild som släppts – den första riktiga faktiskt.

Att det är en Audi TT på bilden ovan kan väl ingen ta miste på, eller? Formerna är typiska för TT. Till en början kanske det ser lite väl mycket ut som generation två, men bakljusen avslöjar direkt att det är den tredje. Studerar man bilden en stund så kan man ana att nya TT är väldigt lik sin föregångare, men att viss ”bullighet” från första generationen har blandats in. Kanske ett smart drag med tanke på att just första generationen är något av en ikon idag. Det kan inte andra generationen beskyllas för att vara.

Sedan tidigare släppta skisser vet vi att på utsidan är det fronten som skiljer sig mest från föregångaren. Grillen är ny och TT har med de nya strålkastarna fått en argare blick. Dessutom har Audi-ringarna flyttat upp från grillen till huven.

 Interiört är nyheterna desto större. Rena, raka ytor som domineras av en stor skärm på 12,3 tum. Denna är inte placerad på mittkonsolen utan i instrumenthuset framför föraren.

Under huven blir det bensin- och dieselmotorer precis som i dag. Från strax under 200 upp till förmodade 380 hästkrafter i TT RS. TTS-varianten kommer att bjuda på 300 hästar jämnt, precis som i nya S3.

Fler officiella bilder på nya Audi TT ser du i bildgalleriet nedan.