Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Audi TT visar upp insidan

En helt ny generation Audi TT introduceras senare i år men redan nu och här kan du se den nya interiören. Förutom ny interiördesign bjuder Audi på helt digital instrumentering.

Senare i år är det dags för lanseringen av nya generationen Audi TT som kommer som årsmodell 2015. Men just nu pågår den stora CES-mässan i Las Vegas och där passar Audi på att visa upp den nya TT-interiören.

 Att nya TT-insidan visas upp på en elektronikmässa beror på att tredje generationen TT får en helt digital instrumentering. Som vi kan se på bilderna får nya TT ingen fristående infotainmentskärm, alla information ska i stället visas på en och samma 12,3-tumsskärm framför ratten. Som förare ska man kunna välja mellan två visningslägen: En klassisk vy där hastighetsmätare och varvräknare tar störst plats eller en infotainmentvy där navigationskartan tar upp hela skärmens yta och flyttar ned mätartavlorna till en sekundär plats. Skärmen styrs som vanligt med den stora ratten på mittkonsolen nedanför växelspaken.

 Genom att ta bort den traditionella infotainmentskärmen säger sig Audi ha kunnat ge designmänniskorna betydligt friare tyglar. Därigenom har de kunnat omforma instrumentpanelen så att den uppifrån liknar en flygplansvinge. De Audi-typiskt runda ventilationsutblåsen är än mer jetinspirerade och luftkonditioneringen regleras direkt i små displayer som sitter integrerade i ventilationsutblåsen.