Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bentley Continental GT Speed
Bentley Continental GT Speed
Bentley Continental GT Speed
Bentley Continental GT Speed Foto: Hans Hedberg, Bentley

Nya Bentley Continental GT Speed – tre snabba från provkörningen

Testchef Hedberg är söder om München för att låta nya Bentley Continental GT Speed sträcka ut på autobahn och kränga på alpvägar. Är den så snabb som den verkar vara? Vi kollar!

Tjena Hans! Var exakt befinner du dig och varför?

– Jag är i södra Tyskland, närmare bestämt i Berchtesgaden och kör Bentleys snabbaste bil hittills – nya Continental GT Speed.

 Ah, Berchtesgaden är en fin liten by. Hoppas du får tid att åka buss – och hiss – upp till Kehlsteinhaus. Förutom otrolig utsikt får du ta del av en svart del av världens historia. Vad tycker du om Bentleyn förresten?

– Tyvärr blir det nog ingen tur upp på berget, det får bli en annan gång. Bilen är fantastiskt snabb och skön. Numera har den 625 hästkrafter och 800 newtonmeter plockade ur W12-motorn. 0-100 km/h avverkas på 4,2 sekunder och toppfarten är 330 km/h. Trafiken har ännu inte låtit mig varva ur helt men strax under 300 km/h har jag mäktat med och det är förvånansvärt tyst i kupén trots farten. Kan prata med kollegan i stolen bredvid utan att behöva höja tonläget.

 – Trygg, stabil är andra adjektiv som jag kommer på. Ekipaget väger 2,3 ton lite drygt men tack vare de keramiska bromsarna (extrautrustning, reds anm) går det att få stopp ändå. Sedan är det bara på det igen, gasen i botten och ZF-lådan jobbar rappt upp genom växlarna. Mycket snabbare än så här i en lyxbil går det inte att åka.

 Låter som vagn att drömma om!

– Ja, drömma är vad det handlar om. Närmare två miljoner från man hosta upp för att bli ägare till en Continental GT Speed. Det kostar att ligga på topp med andra ord.

 Hela fartfyllda provkörningen läser du så klart i nästa nummer av Teknikens Värld, alltså nummer 25/2012 som utkommer 25 oktober. Vill du vara säker på att läsa provkörningen före alla andra försäkra dig då om att du har en prenumeration på Teknikens Värld.