Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya bilder på Hondas lilla NSX

En ny mindre Honda NSX är under utveckling – en modern arvtagare till S2000 och utmanare till Mazda MX-5.

Att sportbilen Honda NSX ska yngla av sig har vi skrivit om här tidigare. Men modellen kommer inte bara med olika typer av drivlina utan även i en mindre version, en arvtagare till S2000 även om den modellen hade frontmotor och inte mittmotor som NSX.

Att en liten NSX blir verklighet är nu klart då nya patentbilder har publicerats av European Union Intellectual Property Office, även om det är oklart om det är en produktionsklar bil eller ett koncept bilderna visar.

Det mesta tyder på att modellen kommer att heta ZSX och inte S2000 då namnet registrerades av Honda redan förra sommaren. Samtidigt nåddes vi av de första patentbilderna på bilen i fråga. Bilderna nu visar en roadsterversion och i och med det kan vi se bilens inredning.

ZSX kommer dela grund med NSX men ha enklare teknik. Fyrhjulsdriften kommer ge vika för bakhjulsdrift och som kraftkälla kommer vi att hitta traditionella förbränningsmotorer, förmodligen de mer kraftfulla som erbjuds till nya modellen Civic, det vill säga en 1,5-litersmotor på 182 hästkrafter samt tvålitersversionen från Type R på 310 hästkrafter. Båda motorerna har vi på Teknikens Värld stiftat bekantskap med.

Nya Honda NSX debuterade 2015, vår första provkörning av bilen kan du läsa här. Hur den klarar sig mot 19 andra konkurrenter på bana kan du läsa om i vårt årliga bankalas som publiceras i nummer 16 och 17/2017.