Nya bilder på nya Kia Cee’d

Sakta men säkert trillar fler nya bilder in på Kias kommande Golfutmanare Cee’d som får sin officiella världspremiär i mars.

Kia fortsätter retas med nya Cee’d. För bara några dagar sedan fick vi in den första bilden på den nya modellen som kommer visas upp på bilsalongen i Genève i mars. Enligt uppgift kommer bilen stå i bilhallar i Europa från och med i sommar, alternativt i höst. 

 Tekniskt kommer Kia Cee’d dela en hel del teknik med kommande Hyundai i30, vilket inte är någon större skräll eftersom Hyundai äger Kia. Karossvarianterna kommer kännas igen från nuvarande modell, med en tredörrars, femdörrars samt kombin SW. 

 Turboversionen med 204-hästarsmotorn från Hyundai Veloster Turbo ryktas få en nyutvecklad växellåda med dubbelkoppling. Beroende på hur mycket teknik som kommer delas med i30 lär åtminstone två bensinmotorer, 100 hästkrafter starka 1,4 och 1,6 med 140 hästkrafter. Även dieselmotorerna blir två till antalet med instegaren 1,4 CRDi på 90 hästkrafter som effektmässigt trumfas av storasyster 1,6 CRDi på 126 hästkrafter. Samtliga motorer lär kopplas i hop med en sexväxlad manuell alternativt automatisk växellåda.