Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya bilder på superlyxiga Aston Martin Lagonda

Bilvärlden fascineras just nu av Aston Martins återupplivning av Lagonda-namnet. Vi har redan sett nya Lagonda i öknen men nu får vi även se den superlyxiga interiören.

Aston Martin är på väg att återuppliva den legendariska modellbeteckningen Lagonda men än så länge är det ett projekt som gäckar bilvärlden. Vi har sett bilder på den färdiga bilen under ökentester men vi har inte fått veta något om drivlinan eller hur många bilar som kommer att byggas. Det mesta tyder på att nya Lagonda endast kommer att säljas i Mellanöstern och att antalet bilar kan begränsas till 100.

Tur då att Aston Martin nu har släppt nya bilder på Lagonda. På de nya bilderna får vi se Lagonda i hemmiljö, vid Astons huvudkontor i Gaydon men vi får framförallt en skymt av insidan. Nya Lagonda blir hela 540 centimeter lång (lika lång som Rolls-Royce Ghost) och har ett axelavstånd på 300 centimeter. Det ger som synes gott om plats i baksätet där två rejäla men kraftigt skålade fåtöljer dominerar.

Vi vet fortfarande inte med säkerhet att Lagonda kommer att drivas av Astons sexliters V12-motor med 600 hästkrafter men annat vore märkligt. När det gäller prislappen går det än så länge bara att spekulera. Att Lagonda kommer att byggas av samma avdelning inom Aston Martin som byggde superbilen One-77, att den mest kommer att bestå av aluminium och kolfiber och att målgruppen är rika människor i Mellanöstern tyder på att prislappen kan bli svettig.