Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya bilder på Volvo S80 facelift

Volvo uppdaterar S80 och gör modellen exklusivare – vi har bilder på den kinesiska förlängda versionen S80L, men en global uppdatering kommer under 2013.

Nuvarande generation av Volvos stora sedan S80 har hängt med sedan 2006 och uppdaterades senast 2009 i ett försök att redan då bli exklusivare. 2013 är det dags igen. Bilderna här intill är tagna på den för Kina unika förlängda versionen S80L. Däremot har Dough Speck, global marknadschef hos Volvo, berättat om en global uppdatering av S80 och S60 under 2013, något som också bekräftas av Teknikens Världs källor inom Volvo.

 Som vi ser på bilderna får S80 en betydligt större grill än tidigare, även emblemet växer ordentligt. Den nedre grillen förlängs och löper från kant till kant, något som i alla fall får oss att tänka på nuvarande Volkswagen Passat.

 Baktill ser vi nya större avgaspipor och ny kofångare med fler krominlägg. De kinesiska bilköparna vill gärna ha ett mer pråligt utseende som utstrålar exklusivitet, tvärt emot vad Volvo är känt för i resten av världen. Om utseendet på kinesiska S80L därför blir detsamma som på övriga modeller kan vi inte få bekräftat, men det faller osannolikt att Volvo skulle ha två parallella designer av samma modell. 

Teknikens Världs källor berättar också att kineserna arbetat på denna uppdatering under en längre tid. Redan i januari kunde vi visa spiontagna bilder på vad som förefaller vara nästan samma nya utseende. Därför får den långa utvecklingstiden oss att tro att uppdateringen är mer omfattande under skalet.Vi får dock vänta till bilsalongen i Detroit i januari eller den i Genève i mars för ett slutgiltigt svar, då modellen väntas ha premiär. 

 S80L tillverkas i Kina tillsammans med Chang’an som där också bygger S40, men de tillverkas alltså inte vid någon av Volvos egna fabriker som snart står färdiga i landet.