Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya BMW 1-serie med M Performance-delar

En helt ny generation BMW 1-serie har precis presenterats, och redan nu visar bayrarna upp samma bil med M Performance-delar.

Nya BMW 1-serie blev officiell tidigare i dag och två stora samtalsämnen tog genast vid. Dels handlade det – så klart – om drivningen, nya 1-serie är nämligen framhjulsdriven (vilket för BMW-fansen är som att svära i kyrkan), dels utseendet som många menar är för lite BMW och för mycket av andra märkens utseende.

Kanske modellen faller fler på läppen när den utrustas med M Performance-delar, något som BMW visar upp redan nu i och med att prylarna ska finnas tillgängliga redan vid marknadslanseringen. Delarna består av allt möjligt, från frontsplitter och winglets till bakdiffusor, backspegelkåpor, M-grill med rutmönster, hålborrade M Performance-bromsar, Y-ekerfälgar i 18 och 19 tum, Alcantara-klädd sportratt med röd mittmarkering och mycket annat.

För den som verkligen vill slå på stort (nåja) finns det till Steptronic-utrustade 1-seriebilar kolfiberväxelpaddlar som tillval.

På undersidan av dörrarna sitter LED-ljus som projicerar M Performance-logotypen i färg på underlaget, på så vis missar inget vad det är för bil de är på väg att kliva in i. Det finns även två andra motiv att välja mellan.

Nya 1-serie debuterar med fem olika motoralternativ; dieselmodellerna 116d, 118d och 120d xDrive samt bensinarna 118i och M135i xDrive. Leveranserna påbörjar sent 2019.