Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nya BMW 3-serie Touring kan bli M3 Touring

BMW har aldrig gjort en Touring-version, det vill säga en kombi, av M3. Det kan bli ändring på det nu när det snart är dags att rikta blickarna mot nya 3-serie Touring.

På bilsalongen i Paris tidigare innevarande månad debuterade nya BMW 3-serie i sedanutförande. Kombin får vi vänta ytterligare några månader på, förmodligen har den premiär på bilsalongen i Genève i mars 2019 eller möjligtvis om BMW något tidigare väljer att visa upp den under ett eget evenemang.

När nya 3-serie Touring väl är lanserad kommer många att vänta tankarna mot nya 4-serie, lika många tankar kommer förmodligen att vändas mot en ny generation M3. Dessa tankar föreställer sig sannolikt en M3 med sedankaross, något vi har vant oss med sedan M3:s introduktion 1986. M3 har ju aldrig varit något annat än en sedanmodell (och coupémodell som i senaste utförandet dock går under namnet M4 Coupé), till skillnad mot M5 som av andra och fjärde generation fanns i kombiutförande. De två senaste M5-generationerna har dock inte trätt fram i ett mer lastvänligt utförande.

Nya BMW 3-serie med G20-kaross, det vill säga sedankaross.Nya BMW 3-serie med G20-kaross, det vill säga sedankaross.Nya BMW 3-serie med G20-kaross, det vill säga sedankaross.
Nya BMW 3-serie med G20-kaross, det vill säga sedankaross.

Men kommande generation M3 kan komma i kombiutförande, en så kallad M3 Touring. Det skriver brittiska Autocar som citerar insiderkällors uttalande om att BMW-ledningen äntligen överväger att ta fram en konkurrent till Audi RS4 Avant och Mercedes-AMG C 63 Kombi.

Om personerna som yppat insiderinformationen har rätt betyder det att nya G20-generationen av 3-serie kommer att generera tre olika prestandabilar – M3 Sedan, M4 Coupé och M3 Touring. Vem vet, kanske de även får för sig att göra en M4 Gran Coupé…