Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya BMW 5-serie är avslöjad!

Ingen bil kommer undan, inte ens nya BMW 5-serie. Ännu en gång har en bilnyhet avslöjats i förtid.

Inte förrän i morgon, torsdagen den 13 oktober, drar BMW skynket av nya generationen 5-serie, eller G30 som den kallas för att kunna särskiljas från sina föregångare. Men tack vare Internet har en av Volvo S90:s huvudkonkurrenter avslöjats i förtid i form av fyra bilder som visar det väsentligaste av modellen.

Vad gäller utseendet kan vi mer eller mindre pricka av varje punkt vi gick igenom igår. Linjerna känns igen från 3-serie, 4-serie och 7-serie. Det är en betydligt skarpare front än på F10 (dagens 5-serie) medan sidoprofilen ter sig till stora delar som hos föregångaren men med lite flackare huv och en mjukare övergång mellan bakruta och baklucka. Helhetsintrycket är att nya generationen är slankare än sin föregångare, vilket passar den bra i och med att den är över 100 kilo lättare.

Interiören påminner till stora delar om den som finns i nya 7-serie, men med vissa egenheter för att inte vara identisk. Det är många digitala skärmar – i mätarhuset, i den stora fristående infotainmentdisplayen och ytan där luftkonditioneringens parametrar presenteras.

Maskinellt kommer nya 5-serie att bjuda på en räcka fyrcylindriga motorer, ett par raka sexor samt V8-alternativ. En kraftigt laddad V8 med runt eller över 600 hästkrafter kommer lite senare – M5 kallas modellen.

En laddhybridvariant av nya 5-serie finns också med i planerna, en bil som kommer att dela drivlina med bland annat X5 xDrive40e.

Världspremiären för nya 5-serie äger alltså rum i morgon. Då får vi alla officiella fakta och så klart en mängd bilder att frossa i. Håll utkik på teknikensvarld.se så missar du inget!