Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya BMW 5-serie bara dagar före världspremiären

Torsdagen den 13 oktober smäller det. Då är det nämligen världspremiär för nya BMW 5-serie generation G30 (spetsar man inte öronen låter det som gamla 3-seriegenerationen E30).

Five reasons to be successful: 3. Be powerful.Stay tuned for more reasons for success and the unveiling of the all-new BMW 5 Series on October 13. #5reasonsforsuccessPublicerat av BMW den 10 oktober 2016

https://www.facebook.com/facebook/videos/10154619083302269/
Efter otaliga spionbilder är det så dags, inte riktigt än men i alla fall om två dagar. Torsdagen den 13 oktober är det världspremiär för nya BMW 5-serie som har fått den interna karosskoden G30. För att skruva upp temperaturen hos fansen och få svetten är pärlas över konkurrenternas pannor har BMW, med start i lördags, släppt tre filmer på sin Facebook-sida varav vi visar de två senaste här.

Det intressanta med dessa filmer är att vi får se detaljer som vi tidigare inte sett. Strålkastarna blottar sig ordentligt för första gången och vi ser att det handlar om doningar som är betydligt slankare än på dagens F10, de påminner nämligen mycket om hur strålkastarna på 3-serie ser ut.

Även bakljusen skymtar fram mer än tidigare och vi kan slå fast att de är breda och låga samtidigt som de påminner en aning om de som finns på 4-serie Coupé. Dock är verkar de vara ännu lägre och mer framdragna och spetsigare över bakskärmarna.

Bilen på bilderna här ser ut att vara M-sportpaketutrustad vilket ger en grov och djup frontspoiler och bakre stötfångare som inte är så slätstruken som man annars förväntar sig.

Från sidan sett inte mycket nytt, men en lägre front med mer sluttande huv och en mjukare övergång mellan bakruta och baklucka märks.Från sidan sett inte mycket nytt, men en lägre front med mer sluttande huv och en mjukare övergång mellan bakruta och baklucka märks.Från sidan sett inte mycket nytt, men en lägre front med mer sluttande huv och en mjukare övergång mellan bakruta och baklucka märks.
Från sidan sett inte mycket nytt, men en lägre front med mer sluttande huv och en mjukare övergång mellan bakruta och baklucka märks.

Vi får även till viss del ta del av interiören som visar en av de stora nyheterna, det vill säga infotainmentskärmens fristående placering till skillnad mot i dag där den är integrerad i instrumentbrädan. Vi ser också den nya ratten som ser ut som den som finns i 7-serie.

I filmen där vi ser interiören märks även en av de stora tekniska nyheterna – ett semiautonomt körläge à la Volvos Pilot Assist och Mercedes Drive Pilot.

Nya BMW 5-serie bygger på samma plattform som används till senaste generationen 7-serie vilket betyder en högre andel höghållfasthetsstål i kombination med aluminium och kolfiber. Lättviktsmaterialen finns lite överallt i nya femmans konstruktion vilket säkerställer en lägre matchvikt än hos föregångaren. Över 100 kilo lättare sägs nya generationen vara.

På torsdag är det slut med gissandet och teaserfilmer, då blir nya 5-serie officiellt avtäckt och presenterad. Räkna dock med något mer i samma genre som i dag, för att ytterligare skruva upp temperaturen innan det är dags.

Five reasons to be successful: 2. Be advanced. Stay tuned for more reasons for success and the unveiling of the all-new BMW 5 Series on October 13. #5reasonsforsuccess Publicerat av BMW den 9 oktober 2016

https://www.facebook.com/BMW/videos/10154615902867269/

Gilla på Facebook för fler videoklipp!