Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya BMW 5-serie börjar visa upp sig

G30-generationen av 5-serie kryper allt närmare världspremiären som äger rum om ungefär en månad.

https://youtu.be/ClOMyWl3aaE

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi har redan sett nya BMW 5-serie, både i sedan- (G30) och kombiutförande (G31), på spionbilder. Nu vill BMW ta över showen genom att börja portionera ut nya modellen, en bit i taget. För ett par veckor sedan fick vi en första glimt av bilen när BMW släppte information och en film (den ser du nedan) om tekniknyheten Remote 3D View.

Nu har nästa teaserfilm  släppts och i den får vi se ännu lite mer av bilen som ska ta sig an nykomlingar som Volvo S90 och V90 samt nya Mercedes E-klass. Ärligt talat är det inte speciellt mycket vi får se, men några av nyheterna avslöjas. Drygt 30 sekunder in i klippet ser vi nya 5-serie fåfängt spegla sig i glasrutor. Där kan man ana att bilen upplevs som slankare än sin föregångare.

Slankare är även bakljusen som ser ut att påminna en hel del om de som sitter på 4-serie

.I samband med spionbilderna för ett par dagar sedan skrev vi att nya 5-serie förmodligen inte har världspremiär på bilsalongen i Paris om några veckor. De med insyn hävdar att BMW har någon form av premiärvisning i samband med att produktionen startar i oktober och att själva världspremiären inför publik äger rum i Detroit i januari nästa år. Då lär endast sedanversionen stå utställd och så sparar BMW kombin till Genève i mars, eller kanske ännu senare.

https://youtu.be/G5WCoxkGboc

Gilla på Facebook för fler videoklipp!