Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya BMW 7-serie har premiär 10 juni

Om åtta dagar visar BMW för första gången upp nya 7-serie för allmänheten.

https://youtu.be/3hnYf-Xvmss

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Redan i slutet av förra året dök det upp några avslöjande spionbilder på nya BMW 7-serie. I april i år hade BMW USA en privat visning i Florida för en utvald skara människor. Snart är det vår tur, vi andra av kött och blod, att få veta allt om BMW:s nya flaggskepp. BMW berättar nu att om åtta dagar, närmare bestämt den 10 juni, ska de dra skynket av bilen på riktigt. Då kommer vi att få se den från alla möjliga vinklar samtidigt som vi serveras alla intressanta fakta.

Vad vi redan känner till är att nya 7-serie använder sig av kolfiberförstärkt plast (CFRP) i högre utsträckning än tidigare, bortsett från i-modellerna, vilket sänker vikten rejält. Upp till 130 kg snackas det om. Vad vi också vet är att nya 7-serie får laserstrålkastare, en funktion för att via nyckeln hämta eller lämna bilen i garaget (utan att du sitter i) och rörelsebaserat infotainmentsystem där man som förare inte behöver peta på skärmen för att det ska hända grejer.

Nya 7-serie generation G11 blir första modell ut att bruka BMW:s nya bakhjulsdrivna CLAR-plattform (tidigare kallad 35up).

Om åtta dagar får vi alltså reda på rubbet om nya BMW 7-serie. Håll utkik på teknikensvarld.se så missar du ingenting.