Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya BMW 7-serie läckt innan premiärvisningen!

Det är sannolikt bara timmar eller kanske bara minuter kvar innan BMW officiellt visar upp nya 7-serie. Men redan nu kan vi se de första officiella bilderna tack vare en läcka.

Någonstans har det sprungit läck. Genom en otät kontakt har det sipprat ut officiella bilder på nya BMW 7-serie som är tänkt att premiärvisas senare i dag, 10 juni.
Som vi ser på bilderna är njurarna i fronten om möjligt ännu större än på dagens generation, men i gengäld är helhetsintrycket sportigare och betydligt spänstigare, speciellt med M Sport-paketet monterat.

Interiört ser det modernt och propert ut, precis som det ska göra i en lyxbil av den här kalibern. Två stora skärmar dominerar instrumentbrädan, den i mitten ovanför mittkonsolen och den som huserar i mätarhuset. I baksätet bjuds det på benutrymme deluxe, speciellt i långversionen, samt allehanda utrustning som gör åkandet till en fröjd.

Nya 7-serie är fullproppad av ny teknik, bland annat kan den parkera i garaget själv medan föraren, som då inte längre är en förare, står bredvid med den avancerade bilnyckeln/nyckelsändaren i handen.

Tack vare en ny konstruktion bestående av höghållsfasthetsstål, aluminium och kolfiberförstärkt plast (CFRP) ska nya 7-serie bjuda på upp till 200 kg lägre vikt. Viktminskningen lär göra susen för köregenskaperna, trots storleken på bilen.

Tre motoralternativ kommer att vara tillgängliga vid den europeiska lanseringen senare i år. 740i med en rak sexa på 326 hästkrafter (samma som i 340i), 750i xDrive med en dubbelturbo-V8 på 450 hästkrafter samt 730d med en rak dieselsexa på 265 hästkrafter. Fler motorer lanseras efter hand, sannolikt också en laddhybridvariant.

Mer information senare när BMW har släppt nya 7-serie den officiella vägen.