Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya BMW 8-serie Coupé – första bilden

Nu är det officiellt bekräftat i form av en bild; BMW ska lansera en helt ny generation 8-serie.

Det har spekulerats och diskuterats i många år om BMW ska göra en ny 8-serie eller inte. Den gamla, klassiska 8-serie tillverkades mellan 1989 och 1999 men har aldrig fått en riktig uppföljare (sorry 6-serie, men så är det) – förrän nu. Mitt i allt ståhej med att presentera uppdaterade modeller, bland annat 1-serie facelift, har BMW i dag skickat ut en första teaserbild visandes nya 8-serie i konceptformat. Konceptbilen ska visas på Concorso d’Eleganza Villa d’Este vid italienska Como-sjöns strand den 26 maj. Den sägs ge oss en bild av hur produktionsbilen, som kommer under 2018, ser ut.

– BMW 8-serie Coupé bygger på vår tradition av lyxiga sportcoupéer och lägger till en äkta drömbil i vårt sortiment – en portion ren bilfascination. 8-serie Coupé kommer att bidra vårt anspråk på ledarskap i lyxsegmentet. Jag kan berätta för dig i dag att det här kommer att bli en äkta lyxig sportcoupé, säger BMW:s styrelseordförande Harald Krüger.

BMW 8-serie kommer att byggas på samma plattform som nya 5-serienya 5-serie och 7-serie7-serie, det vill säga den som benämns CLAR men som från början gick under namnet 35up.

En cabrioletversion är också aktuell men den kommer först 2019. Någon M8 får vi förmodligen inte se, däremot toppversioner med V12-motor under huven.

Prislappen blir väl tilltagen, det snackas om ingångspriser på strax under 1,5 miljoner kronor.

LÄS OCKSÅ: BMW M8 – monstret från München