Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya BMW 8-serie i höghastighetstest

BMW:s kommande GT-vagn rullas ut på ovalbana för att analyseras under höga hastigheter. Premiären av nya BMW 8-serie sker senare i år – både på salongen och på tävlingsbanan.

https://youtu.be/9u1d_CRBYK8

Precis när vi trott att det inte går att vrida ur mer inför debuten av 

BMW 8-serie så kommer det några droppar till. En teaserbild och ett koncept visades i maj 2017 och senare under hösten samma år bekräftades att bilen skulle komma i produktion. På det har vi fått se och höra bilen, med M-emblem, när den testas. Lägg där till att det har läckt ut spionbilder på bilen – där den blottas helt.

Nu släpper BMW en film som visar en maskerad men i stort sett produktionsklar bil som tar sig an ett höghastighetstest i italienska Aprilia. På den fyra kilometer långa ovalbanan analyseras bilens acceleration, bromsegenskaper och styrning och på andra slingor testas saker som fjädring och uppträdande på olika typer av underlag.

Nya 8-serien, som gör debut i år, utvecklas parallellt med tidigare nämnda prestandaversionen M8 och tävlingsversionen M8 GTE som ska göra debut under 24-timmars på Daytona men även delta i nästa upplaga av Le Mans 24-timmarslopp.

Med filmen släpper BMW även en studiobild på bilen bakifrån. En bild som egentligen inte säger oss så mycket mer än vad vi redan vet förutom hur den med sin ljussignatur kommer att se ut när du kör ikapp bilen.

Bilden visar även något som inte framkommit allt för tydlig på tidigare bilder: att 8-serien har en grop i taket, lite som ett så kallat ”double bubble roof”, ett signum för den klassiska karossmakaren Zagato.

När vi ändå är inne på gamla bilar: du har väl inte missat vår text om gamla BMW 8-serie som tillverkades mellan 1989 och 1999?