Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya BMW M3 och M4 avslöjade!

Dagen innan världspremiären av nya BMW M3 Sedan och M4 Coupé avslöjas de båda modellerna.

Så får vi se det som bekräftat, att nya BMW M3 och M4 får de gigantiska njurar som spionbilder har avslöjat ett bra tag. Redan i juni fick vi en försmak av vad vi har att vänta oss, då blev nya 4-serie Coupé presenterad av BMW, och den har just dessa stora ”bävertänder”, som många kallar utförandet.

Men på M3 och M4 är njurarna ännu större och dessutom mer markerade i och med de horisontella ribborna i svart. Speciellt markerade blir njurarna så klart när bilen är lackerad i den gula kulör som vi ser på M4 Coupé här.

1 AV 2
2 AV 2

Utöver grillen ser både M3 och M4 ut som man är vad vid från 3- och 4-series M-bilar, nämligen fyra grova ändrör i baken, utlagda skärmar, stora luftintag och nytillkomna luftuttag, extra veck på huv och tak, stora hjul med kraftfulla bromsar bakom. Och mycket annat.

1 AV 2
2 AV 2

Några specifikationer har inte läckt ut tillsammans med bilderna, men det är sagt att S58-maskinen, den tre liter stora sexan, som sitter i X3 M och X4 M hittar ned även under huven på M3 respektive M4. Det betyder 480 hästkrafter i grundutförande och 510 hästkrafter i Competition-utförande. Effekten sprids ut över samtliga fyra hjul, M3 och M4 är nämligen fyrhjulsdrivna med motsvarande M xDrive-teknik som M5 drar nytta av.

https://www.instagram.com/p/CFaxw5uBj4C/

Mest spännande är kanske att nya M3 för första gången någonsin kommer i kombiutförande, alltså en M3 Touring. Det har BMW bekräftat, dock har modellversionen premiär efter nya M3 Sedan och M4 Coupé.

När nya M3 läckte ut på nätet var många snabba på att retuschera bort gigantiska grillen till förmån för en "vanlig" BMW-grill. Föredrar du denna front eller den med de stora njurarna som ses längre upp? Foto: Nishant Dash

Den 23 september lättar BMW på trycket och släpper all information om nya M3 och M4. Håll utkik här på teknikensvarld.se!