Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: instagram.com/wilcoblok

Nya BMW M3:s enorma grill fångad på bild!

Fast vi kan inte vara säkra på om det är nya M4 eller kanske rentav nya 4-serie. Vad vi är säkra på är däremot grillens storlek – den är kolossal.

För bara några dagar sedan avslöjades bakänden på nya BMW M3 efter att ha fotograferats i fabriken. Nu är det dags för fronten att löpa samma runda – fotograferas i fabriken för att därefter hamna på Internet för allmän beskådan.

Bilden vi ser här visar samma enorma njurar som konceptbilen Concept 4 visade upp på bilsalongen i Frankfurt för en dryg månad sedan, och som vi sedan kunde skönja på spionbilder med nya 4-serie Gran Coupé.

Vad vi inte vet med exakthet är vilken modell det handlar om. BMW-fans hävdar att det är nya M3 alternativt nya M4, det tror vi också med anledning av de svarta dubbelribborna som är ett M-signum. Dock löper de horisontell på denna modell, inte vertikalt som ribborna vanligtvis gör på BMW:s bilar.

Några hävdar att det är vanliga 4-serie av nästa generation i och med att frontspoilern ser lite tam ut, åtminstone av det lilla man ser. Det som talar emot att det är vanliga 4-serie är just nämnda dubbelribbor.

Våra spionbilder på nya 4-serie Gran Coupé avslöjar den stora grillen.Våra spionbilder på nya 4-serie Gran Coupé avslöjar den stora grillen.Våra spionbilder på nya 4-serie Gran Coupé avslöjar den stora grillen.
Våra spionbilder på nya 4-serie Gran Coupé avslöjar den stora grillen. Foto: CarPix

Att nya BMW M3 kan få en grill som skiljer sig från vanliga 3-serie är inte helt taget ur luften. BMW:s designchef Domagoj Dukec hintade nyligen om att kommande modeller kommer att skilja sig från de mer alldagliga modellversionerna, och då var det främst grillen det syftades på i och med Concept 4-bilen.

Nya 4-serie Gran Coupé på stora bilden, konceptbilen Concept 4 på lilla bilden.Nya 4-serie Gran Coupé på stora bilden, konceptbilen Concept 4 på lilla bilden.Nya 4-serie Gran Coupé på stora bilden, konceptbilen Concept 4 på lilla bilden.
Nya 4-serie Gran Coupé på stora bilden, konceptbilen Concept 4 på lilla bilden. Foto: CarPix

Nya BMW M3 och M4 får S58-motorn som sitter i nya X3 M och X4 M, det vill säga en treliterssexa på 480 hästkrafter som kan växa till 510 hästkrafter om bilen är utrustad med Competition-emblem.

Produktionen av M3 generation G80 (M4 heter G82) påbörjar någon gång under sommaren 2020.

Instagram-kontot som publicerade bilden under dagen har raderat bilden.