Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya BMW M5 avslöjad

I dag är det tänkt att BMW ska presentera nya M5 men som så många gånger förr har bilder på en ny bilmodell halkat ut på nätet i förväg.

Nya BMW M5 är nu presenterad. Fakta och bilder här!

I går dök det på Internet upp några bilder i halvtaskig kvalitet som visar hur nya generationen BMW M5 ser ut. Bilen ska presenteras officiellt av BMW senare under måndagen, då får vi också ta del av specifikationerna som ännu inte läkt ut.

Bilen ser mer eller mindre ut så som vi har föreställt oss på förhand, med bland annat stora luftintag i frontens nedre parti, stora dubbelekerfälgar som blottar grova hålborrade bromsskivor och guldfärgade ok, en omgjord bakre stötfångare som bjuder på diffusor som flankeras av fyra ändrör och – så klart – en subtil vinge på bakluckan. Trots det hungrigare utseendet är justeringarna överlag ganska moderata jämfört med en standard 5-serie.

Exakt effektsiffra lär vi få reda på senare i dag men BMW har tidigare talat om hästkraftsantal i regionerna runt 600. Ryktesvägen talas det om så pass många som uppemot 624 stycken.

Hästarna kan fördelas ut över alla fyra hjulen, M5 är alltså för första gången i modellens historia fyrhjulsdriven, eller över enbart bakhjulen. Vi ser inställningsmöjligheterna i bilden nedan.

Prestandamässigt har det på förhand pratats om att den 4,4 liter stora V8:an med dubbelturbo ska kunna skicka iväg kärran från 0-100 km/h på under 3,5 sekunder. En klar förbättring jämfört med föregångaren och helt klart i paritet med vad Audi och Mercedes motsvarande vagnar presterar.

Nya BMW M5 är nu presenterad. Fakta och bilder här!