Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110304-nya bmw m5 film110304-nya bmw m5 film110304-nya bmw m5 film
110304-nya bmw m5 film

Nya BMW M5 – film nummer två

BMW fortsätter att reta oss och har i dag släppt fortsättningen på filmen om nya M5 som vi fick se i går. Allt för att höja våra förväntningar.

I går kunde du här på teknikensvarld.se se BMW:s första officiella – och dunkla – film som ger oss en knapp försmak av nya M5.

I dag har BMW fortsatt på inslaget spår när man nu har släppt film nummer två. Nu får vi se nya M5 under vintertest i Sverige. Så klart är bilen fortfarande lite maskerad. BMW vill inte avslöja för mycket om bilen som ska visas upp på Frankfurtsalongen i september. Innan dess kommer vi nog att få en ”konceptbil” på bilsalongen i Shanghai nästa månad.

Men något som nya filmen bjuder på och som BMW har lite svårare att maskera är motorljudet. Det kommer från vad vi tror är en 4,4-liters V8 på 586 hästkrafter och 720 newtonmeter. Motorn är densamma som finns i X5 M och X6 M, men med uppskruvad effekt.

Mannen i filmen är BMW:s M-divisionchef Kay Segler. Han säger att han vet att vi alla väntar på nya M5. Och ja, som bilintresserad är nog de flesta i väntans tider. Han säger också att nya M5 är en djärv bil för affärsmän som med en knapptryckning förvandlas till en sportbil.

Om du är nyfiken på hur nya BMW M5 kan komma att se ut utan maskering kan du här se en av de bästa illustrationerna som är gjorda.

https://youtu.be/dNiu1r_PZLE?height=347&width=575