Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110303-nya bmw m5110303-nya bmw m5110303-nya bmw m5
110303-nya bmw m5

Nya BMW M5 rycker allt närmare i dunkel film

På Genèvesalongen hittar vi inte nya BMW M5. Den bilen är så klart ämnad för salongen på hemmaplan, det vill säga Frankfurt i höst. Nu vill BMW höja pulsen på oss genom att släppa en första film med nya M5.

Det är nästan sju månader kvar innan vi får se nya BMW M5 i sin fulla prakt. Bilen är nämligen tänkt att visas upp på den stora bilsalongen i Frankfurt i september. Men redan nu börjar BMW reta alla som blir knäsvaga bara de ser ett versalt M. BMW har nämligen släppt en första film där vi får se och höra bilen. Tyvärr är filmen av det dunklare slaget. Det hela är inspelat i en tunnel med dålig belysning. Och det är ju inte direkt så att M5:an rullar förbi kameran i maklig takt, utan det är järnet som gäller. Största behållningen är väl att vi får höra ljudet från den förmodade V8:an på 4,4 liter som gömmer sig under huven.

V8-motorn med dubbelturbo är densamma som finns i X5 M och X6 M, men i M5 förmodas effekten dras upp från 555 till mäktiga 586 hästkrafter. Vridmomentet sägs toppa 720 newtonmeter. Det lär ge en toppfart på en bra över 300 km/h och en accelerationstid 0-100 km/h som ligger bra nära 4,0 sekunder.

Utseendemässigt vet vi inte exakt vad vi har att vänta oss. Men M-paketet, som finns att köpa till vanliga 5-serie, samt bilspionbilder kan ge oss en aning. Det finns gott om illustrationer som ger en bra hint om hur nya M5 kommer att se ut, den bästa kan du se här.

Vill du höra hur motorn morrar och ryter när gaspedalen på nya M5 trycks mot mattan så ska du absolut se den här filmen.

https://youtu.be/6F8N4maXNJY?height=347&width=575

Test och provkörningar