Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya BMW X5 F15
Nya BMW X5 F15
Nya BMW X5 F15
Nya BMW X5 F15

Nya BMW X5 generation F15 avslöjad!

BMW har inte tänkt visa upp nya X5 än men tack vare en modellbilstillverkare som hanterat hemlig information ovarsamt kan vi nu ta del av de första bilderna på just nya X5, internbeteckning X15.

Modellbilstillverkare får ofta förhandsinformation och bilder på bilmodeller som ännu inte presenterats officiellt. Dessa modellbilstillverkare har restriktiva regler att följa för att ingenting ska komma ut, men ibland är det lite oförsiktiga till vår glädje. Senast var det nya Dodge Viper som avslöjades tack vare modellbilstillverkare, denna gång är det BMW som har åkt dit eftersom Jadi Modelcraft har skickat en bild med kommande modellbilar, bland annat nya X5, till en lokal modellbilshandlare som sedan släppte bilden på sin Facebook-sida, antagligen helt utan vetskapen att en av bilarna på bilden fortfarande är hemlig.

 Vi vet ärligt talat inte om bilderna här nedan stämmer överens med den verkliga bilen som förmodligen presenteras på bilsalongen i Frankfurt i höst, men mycket talar för att formerna är de rätta. Bilderna ser faktiskt ut som BMW:s pressbilder brukar göra.

 Utseendemässigt lånar nya X5, som internt har generationsbeteckningen F15, en hel del från senaste generationen 3-serie. Strålkastarna löper, precis som på 3-serie, hela vägen in till njurarna i grillen som i sin tur har fått ett större djup sedda från sidan.

 Dimljusen sitter fortfarande i stötfångaren men har flyttats in mot mitten. Stötfångarens nedre del, spoilern, lånar stora delar av sitt utseende från nyligen presenterade 4-serie.

 Baktill har bakljusen samma designfilosofi som hos nya 3-serie men med en touch av de som finns hos X1, men också X3:ans.

 Helheten hos nya X5 andas en hel del X3 och ett otränat öga skulle eventuellt kunna ha svårt att skilja de båda åt trots annorlunda front och bakljus som inte är identiska. Generellt sett känns nya X5 mindre klumpig än dagens, åtminstone enligt dagens avslöjande bilder.

 Interiört kan vi räkna med sobert utförande och hög känsla på materialval. Än mer lyxbetonat än i dag med andra ord.

 Under huven lär motorutbudet bli digert. Från mindre dieselmotorer, troligtvis så små som med två liters cylindervolym, till skillnad från i dag, till maffiga bensinare där X5 M är värstingen med samma 4,4-liters V8 med dubbelturbo som sitter i senaste generationen M5. 560 hästkrafter betyder det. Mustiga dieselmaskiner med fart finns säkerligen också på schemat, M Performance-dieslar med andra ord.

 Som ovan nämnt lär det var världspremiär för nya BMW X5 på bilsalongen i Frankfurt i höst om nu inte BMW väljer att köra ett helt eget race med exklusiv avtäckning kanske redan i sommar. 2014 är det säljstart vilket innebär att dagens generation, E70, kastar in handduken efter nästan åtta år. Första generationen, E53, kom 1999.