Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya BMW X5 M och X6 M officiella

BMW:s sportiga suvar X5 och X6 får M-behandling med än mer pulver än föregående versioner. Bilarna täcks av nästa månad men här är den information och de bilder du suktar efter.

BMW X5 och X6 lanserades i sina senaste generationer 2018 och 2019, nu blir modellerna officiella i hurtiga M och M Competition-utföranden.

Bilarna har tillverkarens välkända 4,4-liters V8 under huven som här ger maximala 600 hästkrafter och 750 newtonmeter i M-utförande och 625 hästkrafter och 750 newtonmeter i M Competition-utförande. Det är en höjning med 25 respektive 50 hästkrafter jämfört med de tidigare versioner av modellerna.

LÄS MER: BMW sägs utveckla ny V8-motor

När det kommer till förbrukning och utsläpp vid blandad körning anger BMW samma siffror för det svagare och starkare alternativen. 1,28 till 1,30 liter per mil och 291 till 296 gram koldioxid per kilometer för X5 samt 1,25 till 1,28 liter per mil och 284 till 289 gram koldioxid per kilometer för X6.

Förbrukning och avgaser kanske inte ligger i fokus för spekulanten. Prestandan för M-versionerna är 0-100 km/h på 3,9 sekunder och topphastigheten lyder 250 km/h, 290 km/h om man kryssat för M Driver’s Package. M Competition kapar siffran för 0-100 km/h med 0,1 sekunder men topphastigheten är densamma. Accelerationssiffrorna har med andra ord kapats med 0,4 sekunder jämfört med föregående X5 och X6 i M-utföranden.

Bilarna har sedvanlig M-behandling med uppstyvad och adaptiv fjädring/dämpning, åttastegad Steptronic-låda och justerbar fyrhjulsdrift samt två inställningar för bromsrespons.

Utvändigt märks större luftintag, M-emblem, mer aerodynamiskt fördelaktiga ytterbackspeglar, spoiler bak på taket, unik diffusor och dubbla avgaspipor. Bilarna har 21-tumshjul fram och 22-tums bak.

Inredningen går också i sportens tecken med sportratt i läder med växelpaddlar, stolar med integrerade nackskydd och så klart M-emblem. Som standard kommer bilarna i utförandet Live Cockpit Professional som omfattar saker som navigation, parkeringshjälp och en rad förarassisterande system.

https://youtu.be/HcP4S_ahxxo

LÄS MER: Jaguar F-Type kan få BMW-motor

Bilarna ska täckas av under salongen i Los Angeles i november och kommer ut på marknaden under april månad 2020.

https://youtu.be/X1ydNGz4rPM

Har du glömt hur de gamla versionerna var? Vår provkörning av BMW X6 M 

kan du läsa i sin helhet här. Sitter du och kliar dig i huvudet om det där om BMW M? Här har du hela historien.