Nya BMW X5 M pumpad till 750 hästkrafter

Nya BMW X5 M är ett potent högbygge som är som gjord för att smiskas runt på kurviga vägar. Men räcker inte 575 hästkrafter finns det numera ett uppumpningskit från tyska Manhart.

I förra veckan var vi och provkörde nya BMW X6 M på Formel 1-banan Circuit of the Americas i Texas (läs hela provkörningen i kommande nummer). Helt rätt plats för bilen visade det sig vara. Spänstig och enormt körvillig med vasst chassi och monstruös V8-maskin på 4,4 liter och 575 hästkrafter som skickar iväg den coupéformade halvkombisuven från noll till 100 km/h på 4,2 sekunder.

Samma maskin sitter i syskonbilen X5 M som är precis lika snabb med 0-100 km/h på 4,2 sekunder. Men om många hästar och få sekunder inte räcker till finns som tur är tyska trim- och stylingfirman Manhart Performance.

Manhart presenterar nämligen MHX5 750, deras version av nya X5 M. De ger inte speciellt mycket information om bilen, inte mer än att den har fått 175 nya friska pållar så att totaleffekten nu ligger på 750 hästkrafter samt ökat vrid från originalbilens 750 till 1 000 newtonmeter.

Till motoruppgraderingen hör också ett exteriört uppgraderingskit som innehåller spoilerläpp i kolfiber, backspegelkåpor i kolfiber och ventilerad huv, även den i kolfiber, precis som diffusorn längst bak. 23-tums svarta dubbelekerfälgar ingår också i paketet.

Inga uppgifter om pris eller vad den extra kraften gör för prestandan, men vi gissar på att X6 M med Manhart Performances uppgraderingspaket ganska enkelt får X5 M att passera fyrasekundersgränsen (0-100 km/h). Det bör göra Manhart MHX5 750 till världens snabbaste suv.