Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya BMW X6 M ny kung på Nürburgring

I går släppte BMW nya X5 M och X6 M lösa – och med 575 hästkrafter under huven och vassare chassi än föregångaren ska sistnämnda vara lika snabb runt Nürburgring som M3 generation E92.

I augusti gick Land Rover ut och sa att Range Rover Sport SVR är världens snabbaste suv runt Nürburgrings nordslinga. 8 minuter och 14 sekunder fixar den det drygt två mil långa varvet på. En kanontid, speciellt med tanke på biltypen.

Men det verkar inte som att Land Rover får lov att sola sig i rekordglansen speciellt länge. Till tyska Sport Auto säger nämligen Herbert Bayerl, projektledare för M-versionerna av F15 och F16 (dvs X5 och X6), att nya X6 M är lika snabb runt Ringen som förra generationen BMW M3 Coupé (E92). Stämmer uttalandet så innebär det att nya X6 M gör varvet på 8 minuter och 5 sekunder, det vill säga nio sekunder snabbare än 550 hästkrafter starka Range Rover Sport SVR. Det är också hela 20 sekunder snabbare än X6 M av föregående generation.

Nya BMW X5 M och X6 M, som du kan läsa mer om och se bilder på här, har dubbelturbomatade V8-motorer på 4,4 liter som lämnar ifrån sig 575 hästkrafter och 750 newtonmeter. Ett hopp upp från föregångarnas 555 hästkrafter och 680 newtonmeter.

0-100 km/h avverkas på 4,2 sekunder. En hel halvsekund snabbare än de tidigare modellerna. Toppfarten är begränsad till 250 km/h – om man inte köper till M Driver’s Package som lägger till ytterligare 30 km/h. Då tar det inte stopp förrän vid 280 km/h.

På tal om Nürburgring – du har väl inte missat att den klassiska banan har sålts igen

? För andra gången på drygt ett halvår.

https://youtu.be/NGHZrnl8g2M

Gilla på Facebook för fler videoklipp!