Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: UWE@FISCHER

Nya BMW X6 M – tre snabba från provkörningen

Hans Hedberg har flugit sin kos igen och återigen är det USA som gäller. Denna gång är det ett monster till bil som står på schemat: nya BMW X6 M. Hur bra är den egentligen?

Tjena Hans, USA igen alltså. Var är du denna gång?

– Jag är på F1-banan Circuit of the Americas i Austin, Texas. Herrejäklar vilken bana alltså! Här kan man ha roligt.

Förstår att du har det rätt skoj då...?

Nya X6 M är ju en riktig best. Den går som ett as med sina 575 turbomatade V8-hästar. Och då menar jag inte bara rakt fram. Den är inte lämpad för amerikanska vägar, den gör sig bäst på österrikiska alpvägar. Den ska pressas.

– 0-100 km/h på 4,2 sekunder och toppfart på 280 km/h om man gjort tillvalet M Driver’s Package. Låter riktigt härligt vid gaspådrag men det går också att smygköra den bekvämt. Men roligast är så klart att väcka hästarna till liv.

Grym bil på fantastisk bana. Läs allt om hur nya BMW X6 M är i kommande nummer av Teknikens Värld. Foto: UWE@FISCHER

Jag körde ju nya X6 xDrive50i i South Carolina för några månader sedan. Det är rejält drag i den med sina 450 V8-hästar, mer än i gamla X6 M. Kan det vara så stor skillnad mellan nya X6 M och den jag körde?

– Det går inte att jämföra. Denna har överdoserats på precis varenda punkt. Det märks att den är gjord för framför allt amerikanerna.

Om man nu vill köpa ett exemplar?

– Då får man punga ut med knappt 1,2 miljoner kronor. Säljstart är det 11 april.

Hela provkörningen av nya BMW X6 M läser du i kommande nummer av Teknikens Värld. Som prenumerant har du även möjligheten att, utan kostnad, läsa tidningen digitalt i din läsplatta eller telefon (Android och Apple).