Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Cadillac CTS-V låter inte helt fel!

Ett par dagar före tomtebesöket förra veckan drämde Cadillac till med en kraftfull julklapp i form av nya 649 hästkrafter starka Cadillac CTS-V. Nu får vi för första gången höra V8:an mullra.

https://youtu.be/nHQToSXF6uk

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det var alltså den 22 december förra året (knappt två veckor sedan) som Cadillac släppte loss nya CTS-V – jänkarnas svar på Audis, BMW:s och Mercedes prestandasedaner. På papperet imponerar bilen med en kompressormatad V8 på 6,2 liter som levererar 649 hästkrafter och 855 newtonmeter. Siffror som ingen av tyskarna är i närheten av att matcha. Hur matchen på asfalt utvecklar sig får framtida test och provkörningar avgöra. Hur som helst, 0-100 km/h avverkas på cirka 3,8 sekunder. En siffra som endast värstingversionen av Mercedes E 63 AMG kan matcha. Audi RS6 Avant och framför allt BMW M5 har inte en suck på den punkten.

Nåväl, nu är det inte en massa siffror på en bit papper vi ska räkna upp, det har vi nämligen redan gjort. I stället ska vi för första gången få lyssna till hur GM:s LS4-V8 (som även sitter i nya Corvette Z06) låter. Vi får inte höra nya CTS-V toppvarva, däremot får vi höra den vid uppstart och hur den bluddrar skönt när den försiktigt backas in i ett garage. Det låter inte helt fel, snarare tvärtom.