Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Cadillac Escalade 2015
Cadillac Escalade 2015
Cadillac Escalade 2015
Cadillac Escalade 2015

Nya Cadillac Escalade premiärvisad i New York

Amerikanska fotbollsspelare, hip-hopstjärnor och hemmafruar har fått en ny livskamrat i alldeles nya Cadillac Escalade. Nya lyxsuven får bland annat världens snabbaste stötdämpare.

I september lanserade General Motors den nya generationen storsuvar Tahoe, Suburban, Yukon Denali och Yukon XL och nu är det dags för den finaste av dem alla, flaggskeppet, toppmodellen, bling-blingvagnen Cadillac Escalade vars premiärvisning i New York besöktes av bland andra Donald Trump

 Precis som hos de lite folkligare syskonen är det mesta sig likt hos Escalade, den stora karossen skruvas fast på en stor ram och längst fram finns en stor V8. Motorn kallas Ecotec3, är 6,2 liter stor och utvecklar 425 hästkrafter och 610 newtonmeter. Sexväxlad automatlåda är enda alternativet men köpare kan välja mellan bak- och fyrhjulsdrift.

 Nya tider har inneburit vissa nyheter även för Escalade. Standardmonterat finns något som kallas Magnetic Ride Control, vilket kan översättas till adaptiva stötdämpare och som enligt Cadillac är världens snabbaste i sitt slag. Nya Escalade ska även vara en betydligt säkrare bil än tidigare, dels tack vare en kraftigare konstruktion, dels tack vare nya säkerhetssystem som autobroms, döda vinkel-varnare, vingelvarnare, adaptiv farthållare och varningssystem för påkörning bakifrån.

 Invändigt ser det ut att finnas gott om utrymme, inte minst i den förlängda ELV-versionen (som i bildspelet nedan ses i beige kulör och beige skinnklädsel). Den som vill ha en extra tyst kupé kan välja Bose Active Noise Cancelling som via högtalarna ”suddar” bort störande ljud. Det digitala instrumentklustret framför ratten är 12,3 tum stort och kan anpassas med olika färgteman och upplägg.

 Nya Escalade börjar tillverkas som årsmodell 2015 i Arlington, Texas nästa år och kommer hit till Europa sent 2014.

https://youtu.be/t4jT1KjPrvg?width=575&height=353