Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Chevrolet Camaro börjar ta form

Chevrolet har under en längre tid låtit nya, sjätte generationen Camaro smyga fram i en serie bilder. De två senaste bilderna avslöjar mer än alla tidigare bilder tillsammans.

Vi har fått se grenrör, bromsar, huv, motor, hjul och mycket annat diffust, men det är först i dag som vi får se bilder på nya Chevrolet Camaro som verkligen säger något om utseendet.

Sett till övre halvan av sjätte generationen Camaro, som har premiär på lördag den 16 maj, handlar det om en bil med en sidoprofil som är ganska lik dagens generation, den som kom 2010. Men det finns skillnader, speciellt bakre sidorutorna och vecket som löper runt dessa och fram över framflyglarna.

Av frontbilden att döma är den lägre än i dag med ett Chevrolet-emblem som sträcker ut sig över hela grillens höjd.

Tittar vi på den tidigare utskickade akterbilden kan vi slå fast att bakljusen blir helt nya och mindre kantiga än vad vi ser ute på vägarna i dag. Hela bakpartiet ser mindre klumpigt ut.

Chevrolet skriver att de har lagt ned 350 timmar i vindtunneln för att optimera nya Camaro. Det ska ge bättre vägstabilitet, högre grad av kylning och lägre vindbrus inne i kupén.

Ribborna i den nedre grillen (frontspoilern) var tänkt att placeras i en 20-gradig vinkel mot horisontellplanet, men efter de 350 timmarna kom man fram till att en vinkel på 13 grader ger en procents effektivare kylning av motorn.

På lördag vet vi mer då nya Camaro blir officiell.