Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Chevrolet Camaro Cabriolet officiell – fakta och bilder

Lagom till att semestertiderna börjar på allvar passar Chevrolet på att visa senaste generationen Camaro, den sjätte i ordningen, som cabriolet.

Det är lite drygt en månad sedan vi kunde visa de första bilderna och presentera den första faktan om nya Chevrolet Camaro, den sjätte generationen i ordningen. Nu, såhär veckan efter midsommar, har det så blivit dags att även visa den taklösa versionen. Utgående modell kom 2009, och fick ett facelift för knappt två år sedan, men trots att linjerna känns igen är det en helt ny modell det rör sig om. Det märks inte minst om vi kollar vikten, där nya Camaro Cabriolet ska ha tappat hela 90 kg gentemot föregångaren.

Det mesta gällande cabrioletversionen av Camaro är detsamma som på coupémodellen. Tre motoralternativ erbjuds, med en fyrcylindrig tvålitersmotor, som med turbomatning ger 275 hästkrafter, som instegsversion. V6 och V8 finns också i utbudet, på 335 respektive 455 hästkrafter. Alla motorer finns med manuell sexväxlad låda eller åttastegad automatlåda.

Suffletten på Camaro Cabriolet ska kunna fällas upp och ner i upp till 30 mph, eller strax under 50 km/h. Tygtaket döljs, vid färd med nedfällt tak, under ett hårt lock, som ser till att bilens linjer inte påverkas av takkonstruktionen.

Några specifikt svenska, eller ens europeiska uppgifter, gällande nya Camaro Cabriolet har inte presenterats än. I USA ska dock leveranserna starta tidigt nästa år, och vi antar att Europa får vänta ytterligare några månader innan vi nås. Kanske lagom till midsommar nästa år?