Foto: License Agreement - Please read the following impo

Nya Chevrolet Impala officiell

Chevrolets klassiker Impala kommer göra världspremiär på bilsalongen i New York om ett par dagar och bygger på samma bottenplatta som kommande Opel Omega. Vi har de första bilderna redan nu!

Det har hunnit går 55 år och tio generationer sedan Chevrolet lanserade den första modellen av sin klassiska modell Impala. Bilen som introducerades till modellåret 1958 blev snabbt populär och var under många år den bäst säljande sedanen i USA, senast 2011.

 Bilen bygger på samma bottenplatta som Cadillac XTS och kommande Opel Omega vilket betyder att den fortsatt blir framhjulsdriven. Under huven väntas en 2,5 liters fyra på 198 hästkrafter göra plats bland motoralternativen tillsammans med en direktinsprutad 2,4 liters eAssist på 185 hästkrafter med lika många cylindrar. Värsta motorn än så länge är en 3,6 liter stor V6-motor på 307 hästkrafter och 358 newtonmeter. Samtliga motorer får Chevrolets sexväxlade automatlåda. 

 Fälgarna har flugit upp till 18 tum i originalutförande men kryssar man rätt i tillvalslistan finns både 19 och 20 tum stora fälgar att välja på. Inuti möts föraren av en åtta tum stor infotainmentskärm och Chevrolet har lagt krut på att få bilen att gå så tyst som möjligt. Chevrolet själva hävdar att det här är den tystaste fullsize-sedanen man någonsin byggt. Med full size menas att bilen mäter 5,1 meter på längden och 1,85 meter på bredden och Impala väger in på 1 723 kilo med V6-motorn.

 Säkerhetsmässigt kommer Impala med adaptiv farthållare som mäter avståndet till bilen framför och anpassar farten efter det. Vingelvarnare och döda vinkeln-varnare blinkar och gör föraren uppmärksam på tänkbara farliga situationer längs vägen. 

 Som synes i bildgalleriet nedan har modellens signum med tre lampor har gått förlorad, men vecket längs bakskärmen minner om Impalor från förr. 

 –Vårt designteam fick utmaningen att skapa en ny klassiker, men utan att bli för nostalgiska, säger John Cafaro, designchef på Chevrolet.

 Världspremiär blir det på bilsalongen i New York som drar igång den 5 april.