Nya Chevrolet Malibu officiell – bilder, fakta och film

Nya Chevrolet Malibu visas i New York och är bra mycket lättare, rymligare och får nyutvecklade snålmotorer samt hybriddrivlina.

https://youtu.be/TMDPL7ktygc

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Under pågående bilsalongen i New York presenterar Chevrolet den nya nionde generationen av mellanklass-sedanen Malibu. Modellens storhetstid må vara över men Chevrolet har jobbat hårt för att komma in på banan igen.

Jämfört med föregångaren som lanserades 2011 är nya Malibu 58 millimeter längre och axelavståndet har ökat med 91 millimeter. Något som ger en rymligare kupé med bättre benutrymme i baksätet. Malibu har även dragit ned på antalet turer till snabbmatsrestaurangen och har bantat med 136 kg jämfört med föregångaren.

utseendemässigt ser nya Malibu betydligt slankare ut, en mer utdragen taklinje och lite skarpare former.

Under huven erbjuds en 1,5-liters Ecotec-motor som levererar 162 hästkrafter och 250 newtonmeter, en motor som med hjälp av start/stopp-system har en förbrukning på 0,63 liter per mil vid landsvägskörning, någon snittförbrukning anges inte. Utöver denna erbjuds även en 2,0-litersmotor på 253 hästkrafter och 350 newtonmeter.

Svagaste motorn kopplas till en sexväxlad automatlåda medan den starkare har en åttastegad automat.

Hybridversionen kombinerar en 1,8-liters bensinmotor och elmotor som ger en sammanlagd effekt på 185 hästkrafter. Elmotorn klarar på egen hand att driva bilen i upp till 88 km/h. Enligt Chevrolet ligger snittförbrukningen för denna på 0,52 liter per mil.

I kupén har benutrymmet i baksätet ökat med 33 millimeter tack vare den längre hjulbasen. På säkerhetssidan erbjuds system som backkamera, vingelvarnare med assistans, adaptiv farthållare samt autobroms och parkeringshjälp.

Nya Chevrolet Malibu börjar säljas i USA i slutet av året, men vi kan inte förvänta oss att Malibu kommer till Sverige då Chevrolet slutade sälja bilar här hemma nyligen

.

https://youtu.be/_Ds55kd7jcY

Gilla på Facebook för fler videoklipp!