Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Chevrolet Trailblazer är här

Inte här som i Sverige, men i USA finns den nu, nya Chevrolet Trailblazer. Den liknar ingen annan tidigare generation Trailblazer och bär på en del former som känns asiatiska.

Standard i bilvärlden har hittills varit att bilmodellerna växer en smula vid varje generationsskifte. Men nu blåser andra vindar, i alla fall hos GM. Nya Chevrolet Trailblazer får en helt ny kaross med radikalt andra mått. Medan gamla Trailblazer var en stor suv på 4,95 meter, stor som Mercedes GLE och Audi Q7, är nya Trailblazer en kompakt-suv. Chevrolet anger inte längden i sin pressrelease, men skriver att den i storlek passar in mellan Chevrolet Trax och Chevrolet Equinox, vilket indikerar en längd på runt 4,5 meter.

Den gamla V6-motorn på 3,6 liter har ersatts av två betydligt mindre turbomotorer. En på 1,2 liter, och en annan på 1,3 liter och 157 hästkrafter.

En steglös CVT-automatlåda är standard, men den som vill ha en konventionell automatlåda kan välja det i kombination med 1,3-litersmotorn och fyrhjulsdrift.

Formerna följer det nya designspråket som vi ser hos nya Blazer, med tvådelad grill och den nu så populära midjehöjningen innan C-stolpen. Mer crossover, mindre suv, skulle man kunna säga.

Nya Trailblazer börjar säljas i vår i USA.