Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Chrysler 200 2015
Nya Chrysler 200 2015
Nya Chrysler 200 2015
Nya Chrysler 200 2015

Nya Chrysler 200 avslöjad i förväg

En helt ny Chrysler Sebring – förlåt, 200 heter ju modellen numera – ska visas upp på bilsalongen i Detroit, men som med ”alla” andra bilar har den avslöjats i förväg.

Dagens Chrysler 200 kom 2010 och är egentligen en uppdaterad Sebring från 2007. Därmed är det verkligen dags för en ny generation att ta vid. På Detroitsalongen som öppnar på måndag får vi se nya 200:an som vi, tack vare nedan läckta bilder, vet kommer att visa upp ett nytt slankare, men kanske också aningen mer anonymt, utseende.

 Karossformen känns inte lika mycket amerikansk som hos utgående modell. Nya karossen känns både europeisk, koreansk och Dodge Dart – en syskonmodell som den delar stora delar teknik med. Bakljusen andas en hel del Audi.

 Interiören har gjorts lite fetare än vad den är i 200:an i dag. Mittkonsolen löper högt där den viker av mellan framsätena och växelväljaren har inspirerats av Jaguars doningar. Klustret med multimediaskärmen och friskluftsutblåsen på instrumentbrädans mitt känns typiskt amerikansk.

Interiören är kanske inte riktigt vad svenska kunder faller för. Men det får vi troligtvis aldrig erfara med tanke på att Chrysler inte längre säljs i Europa och då Lancia Flavia, som ju är en Chrysler 200 med italienska emblem, antagligen inte kommer att finnas mer med tanke på Fiat-bossen Sergio Marchionnes uttalande om att Lancia endast ska ha kvar en modell och den ska enbart säljas i Italien.

Mer om nya Chrysler 200 får vi reda nästa vecka efter avtäckningen i Detroit. Då får vi antagligen bekräftat om den niostegade automatlådan från ZF blir standardutrustning eller inte.