Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Chrysler 200
Chrysler 200
Chrysler 200
Chrysler 200

Nya Chrysler 200 – en amerikansk Alfa

Fiat äger numera Chrysler och det innebär bland annat att nya Chrysler 200 är en förklädd Alfa Romeo. Nioväxlad automatlåda och fyrhjulsdrift ska locka mellanklassköparna.

År 2014 har än så länge bara naggats i kanten men nyheterna på bilsalongen i Detroit presenteras som 2015 års modeller. En av dem är nya Chrysler 200 som läckte ut i helgen men nu visas fullt ut. Den som ser fram emot en ny, fläskig amerikanare har dock inget att hämta här, Chrysler påpekar tydligt att nya 200-generationen, liksom nya Dodge Dart, delar teknik med kommande Alfa Romeo Giulietta och ska leverera ”sportiga europeiska köregenskaper”.

 Under huven finns inledningsvis endast två motorer att välja mellan. Instegsalternativet är en fyrcylindrig 2,4-liters ”Tigershark” som ger 186 hästkrafter och 234 newtonmeter. Mer kraft finns i V6-motorn på 3,6 liter som kallar ”Pentastar” och ger 299 hästkrafter och 355 newtonmeter. Båda motorerna kopplas som standard till en nioväxlad automatlåda. Medan den fyrcylindriga motorn bara driver på framhjulen kan V6-motorn extrautrustas med fyrhjulsdrift som ska spara bränsle genom att koppla bort bakhjulen när de inte behövs. Som mest kan 60 procent av kraften skickas till bakhjulen.

 Chrysler 200 har fått helt ny design med böljande linjer och en bakdel som för tankarna till Audi A7 Sportback. Invändigt är det också nya linjer och vi lägger särskilt märke till en flytande mittkonsol á la Volvo.