Nya Citroën C3 äntrar Sverige

Fakta och priser på Citroëns nya tuffa C3 som nu gör Sverigedebut.

Att lilla Citroën C3 nu har kommit i sin tredje upplaga har vi berättat tidigare, liksom att bilen nu har ett betydligt tuffare formspråk med en hel del hämtat från den större modellen C4 Cactus. Den 7 november är det möjligt att teckna en order på C3, leveransen sker i mitten av december.

Introduktionspriset startar på 119 900 kronor (10 000 lägre än ordinarie pris). Bilen har då en bensinmotor på 82 hästkrafter (PureTech 82) och har den lägsta utrustningsnivån Live som bland annat omfattar farthållare, starthjälp i backe, trötthetsvarnare men kommer med plåtfälgar och saknar start/stopp-system.

9 900 kronor extra kostar nivån Feel som bland annat plussar på pekskärm, automatisk klimatanläggning, blåtand, lättmetallfälgar och parkeringssensor. Toppnivån heter Shine och ger dig ytterligare bekvämligheter som backkamera, dödavinkelvarnare, tonade rutor och regnsensor, det kostar 19 900 kronor.

Även en 110-hästarsbensinare finns och ett dieselalternativ på 100-hästar. En sexstegad ”riktig” (ej EGS) automatlåda är tillval till dessa men vill du ha den i kombination med bensinmotorn sker leveransen först i maj.

Med dieselmotor kostar C3 från 154 900 kronor vid introduktionen. Dyraste C3, med dieselmotor och i utförandet Shine, går på 184 700 kronor.

Nya C3 omfattas även av kamerasystemet ConnectedCAM som automatiskt filmar vid olyckor samt märkets nya komfortstrategi Advanced Comfort.

Dagens C3 hade i oktober månad 0,30 procents marknadsandelar på den svenska marknaden vilket ger plats 80 enligt siffror från Bil Sweden. Det betyder att C3 ligger efter konkurrenter som Volkswagen Polo och Toyota Yaris men är samtidigt den Citroën-modell som ligger högst upp på listan.

Teknikens Värld har gillat utgående C3 för sin vuxna stil, sina snåla motorer men även dömt ut den livlösa styrningen.