Nya Citroën C3 – tre snabba från provkörningen

PeO Kjellström och Barcelona. Ler och långhalm. Nu nya Citroën C3. En riktig killer, eller?

– Nja, snarare en mjukis men på det behagliga sättet. Vanlig stålfjädring men ändå mjuk som att man liksom sjunker ner i favoritfåtöljen och bara mornar in sig.

Jaha, vad annars?

– Mycket. Citroën bjuder på överraskande mycket utrustning till priset. Det finns det mesta, om än inte den kameraövervakningen de har i framrutan är standardutrustning. Och jag tycker bilen är väldigt fräck, från utsidan till insidan. Det är helt enkelt lätt att bli glad av den. Ingen rallybil direkt, trots generna, men det passar nog kundkretsen ganska bra.

Så här glad blir man bakom ratten i nya Citroën C3.

Alright, innan du ramlar ut på Ramblas, vad kostar det?

– Ramblas kan bli dyrare än så, jag avstår. Men 129 900 är baspriset för 82 hästkrafter bensin, men i samma ögonblick ger Citroën 10 000 kronor i lanseringsrabatt. Och med det får du en chans att för 10 000 kronor välja till en mellanutrustad C3 för baspriset. Och det är ”big buck for the money”. Säljstart november, leverans december, dock utan kameraövervakning.

Fler prisuppgifter finner du i vår artikel från tidigare i dag. Mer om själva bilen och hur den upplevs läser du i kommande nummer av Teknikens Värld.