Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Citroën Technospace
Citroën Technospace
Citroën Technospace
Citroën Technospace

Nya Citroën C4 Picasso som koncept

Citroën tar med sig en konceptbil till bilsalongen i Genève i mars. Det är inte vilken konceptbil som helst utan en som förevisar hur vi ska föreställa oss nya generationen C4 Picasso.

1999 var året då Citroën fick för sig att låna den abstrakta konstens mästare Pablo Picassos efternamn till sina lite mer praktiska modeller. Först ut var Xsara Picasso som sju år senare följdes av C4 Picasso och slutligen av C3 Picasso för ungefär fyra år sedan. Tillsammans har de sålt i nästan tre miljoner exemplar.

 C4 Picasso, som även finns i en större variant vid namn Grand C4 Picasso, är nu inne på sitt sjunde år och en ersättare är mer aktuell än någonsin. En sådan är också på gång, baserat på vad som komma skall till årets bilsalongen i Genève nästa månad.

 Till salongen har man med sig en konceptbil som fått namnet Technospace. Formerna känns igen till stora delar från dagens C4 Picasso, inte minst profilen och merparten av sidorutorna. Lösningen mellan C- och D-stolpen (eller D- och E-stolpen, beroende på hur man väljer att räkna) tillsammans med taklösningen känns hämtad från lilla DS3.

 Citroën berättar inte speciellt mycket om bilen ännu, utan säger att den har klassledande utsläpp på 98 gram koldioxid per kilometer, mycket tack vare den nya ”effektiva” plattformen EMP2. Dessutom bjuder de på informationen att ett pekskärmsgränssnitt, med en 12-tums högupplöst skärm i centrum, utgör kommunikationen mellan förare och bil.

 Med 4,43 meter på längden är den något kortare än dagens C4 Picasso. 1,83 meter på bredden är samma siffra som dagens medan 1,61 meter på höjden är åtta centimeter lägre. Bagageutrymmet säger Citroën är rekordstort – 537 liter.

 Mer kött på benen får vi i samband med premiären i Genève i mars.