Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Citroën DS 6WRCitroën DS 6WRCitroën DS 6WR
Citroën DS 6WR

Nya Citroën DS-suven visas upp i Peking

Pekingsalongen drar igång 23 april men redan nu får vi en förhandstitt på kommande Citroën DS 6WR.

Förra året visade Citroën upp den lyxiga och eleganta konceptsuven Wild Rubis på bilsalongen i Shanghai, nu släpper Citroën första officiella bilden och en del fakta gällande produktionsbilen.

Måtten blir dock aningen kompaktare än konceptbilen då DS 6WR mäter 455 centimeter lång, 186 centimeter bred och har en hjulbas på 273 centimeter. Designmässigt känns mycket igen från Wild Rubis med mycket kromdetaljer i fronten, det breda grinet, kromlister längs nederkant av dörrarna och de stora 19-tumsfälgarna. Ett utseende som också stämmer överens med DS 5LS som redan säljs i Kina.

DS-suven har ett system som kallas ”Grip Control” som ska ge optimalt grepp på besvärligt underlag utan fyrhjulsdrift. Ett system som återfinns hos koncernsyskonet Peugeot i modellerna 2008 och 3008. Systemet har fem olika lägen, varav tre speciallägen, beroende på underlag. Snö, lera och sand. Beroende på val av underlag tillåts hjulen spinna olika mycket och ”leta” grepp mellan höger och vänster hjul för att se var det biter bäst och med hjälp av abs-systemet bromsas det hjul som fortsätter spinna.

Motorerna aktuella för DS 6WR är bensinarna e-THP 160 och THP 200 med 160 repektive 200 hästkrafter, båda kopplas till en sexväxlad automatlåda. DS 6WR kommer att byggas i fabriken i Shenzhen, Kina, och kommer till en början att säljas i tillverkningslandet med start i slutet av året eller tidigt 2015. Senare kommer den eventuellt att lanseras i Europa.