Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Corvette avslöjad även framifrån

Chevrolets uppladdning inför nästa veckas världspremiär håller på att gå i bitar. Nu har Corvette C8, det vill säga nya generationen, blottats i betydligt större omfattning.

För bara ett par dagar sedan dök det upp en bild som visar hur nya Chevrolet Corvette ser ut bakifrån. Vi såg då vinklar och veck som aldrig tidigare på en Corvette.

Nu har en bild på bilen i övrigt flugit ut på Internet via en video på YouTube-kanalen Street Speed 717. I filmen pratar en amerikan om nya Corvette och att han ska köpa ett exemplar, men så plötsligt – 6,48 in i filmen – säger han att han har första bilden på bilen sedd framifrån. Och så dyker bilden upp i filmklippet.

Visst, ingen kan garantera att det är äkta vara, men enligt Corvette-kännare runt om i världen verkar det vara just äkta.

Det vi ser är en Corvette med helt ny former, väldigt olika någon annan av de sju tidigare Corvette-generationerna. En stor anledning till de nya formerna är att Corvette från och med åttonde generationen är en mittmotorbil. Motorn har helt enkelt flyttat från fronten till bakom sittbrunnen. På så vis har Chevrolet lyckats skapa en (super)sportbil med tydligt europeiskt utseende. Det går att se Ferrari, Lamborghini och McLaren i designen, eller vad säger du?

Nästa torsdag, 18 juli, är det världspremiär och då får vi så klart se betydligt mer än i dag.

https://youtu.be/