Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Chevrolet/Walker

Nya Corvette kommer till Europa nästa år – får högre utrustningsnivå

Nya Corvette C8 har under våren börjat säljas i USA men nu är det klart att den kommer till Europa nästa år. Dessutom med högre effekt som standard.

I november 2019 var det officiell premiär för den helt nya generationen Corvette, C8. Den skiljer sig radikalt mot föregångarna genom att motorn för första gången sitter monterad bakom sittbrunnen. Alltså en mittmotorbil. Att Chevrolet haft planer på detta för Corvette har det ryktats länge om och till slut är den nu här. Nya Corvette C8 började säljas redan under våren 2020 i USA men som vanligt dröjer det ett tag innan vi här i Europa får ta del av nya amerikanska bilar.

Nu meddelar Chevrolet Europa att lansering för Corvette här hemma är spikat till andra halvan av 2021. Till skillnad från de amerikanska bilarna kommer vi också få en mer utrustad basversion här för att möta efterfrågan.

Z51-paketet ska vara standard vilket betyder bromsar från Brembo med större skivor och bättre kylning, manuellt justerbara dämpare, diffbroms, sportavgassystem och aerodynamikpaket. Plus att V8 på 6,2 liter levererar 502 hästkrafter i stället för 497 hästkrafter som är standard i USA. Kraft som skickas till bakhjulen via en åttaväxlad dubbelkopplingslåda.

PROVKÖRNING: Corvette Stingray Coupe C7

Utöver Z51 kommer utrustningsnivån också att vara högre med LT2-paket som standard. I det ingår bland annat 8-tums infotainment med navigation, stolar med värme och kyla, ljudsystem från Bose med 14 högtalare, backkamera och head up-display. Det senare är en funktion som Corvette faktiskt var en av de första bilmodellerna att utrustas med när Corvette C5 kunde fås med det från 1998.

PROVKÖRNING: Corvette C3 Convertible

På grund av den högre grundnivån betyder det även att priset blir högre än i USA. Det enda officiella pris i nuläget är 81 700 pund för coupéversionen, strax under en miljon kronor här i Sverige. Cabrioletversionen ska lanseras samtidigt och kostar från 87 110 pund, drygt en miljon kronor.

För första gången någonsin kommer Corvette också att erbjudas med styrning på både rätt och fel sida vilket troligen kommer att göra gott för försäljningen i bland annat Storbritannien.