Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Corvette Stingray CabrioletCorvette Stingray CabrioletCorvette Stingray Cabriolet
Corvette Stingray Cabriolet

Nya Corvette Stingray Cabriolet avslöjad!?

Bara ett par dagar efter världspremiären av nya Corvette Stingray C7 har cabrioletversionen läckt ut i form av två bilder, långt tidigare än Chevrolet hade tänkt sig. Men är det äkta vara?

På Detroitsalongen är årets huvudnummer Chevrolets nya generation Corvette Stingray (notera återkomsten av stingrockan). Den röda bil som tronar upp i montern är coupéversionen med avtagbart targatak. Cabrioletversionen finns inte på plats utan den tänker man presenterade vid senare tillfälle. Corvette Stingray Cabriolet ska börja tillverkas först nästa år.

 Men det betyder inte att vi måste vänta för att få reda på hur cabrioleten ser ut. Eller?

 Bilderna här kommer från bloggen The Auto Insider som säger att de är äkta vara, att det inte rör sig om några renderingar. ”Inte en pixel har rörts”, skriver de på bloggen.

 Bilderna ser onekligen äkta ut, inte minst då ”regplåten” bak utgörs av GM Design Centers skylt.

 Om bilderna är äkta är det första gången vi ser nya Corvette Stingray utan Z51-vingen på bakluckan. En annan detalj är att luftutsläppen på bakskärmarnas ovansida är borta. Det skulle kunna bero på bakluckans öppningsmekanism för suffletten.

 Chevrolets kommunikationschef Michael Albano säger att dessa bilder inte är äkta. Han misstänker att det är bilder på en skalmodell från bilmodellstillverkaren Maisto.

 Men vad Chevrolets kommunikationschef säger kanske ska tas med en nypa salt? Klart att han och företaget officiellt inte vill avslöja cabrioletversionen redan nu och därmed försöker tona ned bildernas slagkraft på Internet.

 Hur som helst, vad tror du om bilderna? Äkta vara eller inte? Oavsett vilket, är det en bil som får snålvattnet att rinna från mungipan?