Nya Dacia Logan och Sandero officiella

Det rumänska billighetsmärket Dacia presenterar faceliftade versioner av Logan och Sandero. Världspremiär blir det nästa vecka, vi har bilderna redan nu.

Dacia Sandero är den mindre av de två bilarna som ska göra världspremiär. Modellen presenterades för fem år sedan och nu är det alltså dags för modellen att bli uppdaterad.

 Jämfört med nuvarande version har modellen fått en mer påkostad interiör. Den nya exteriören kännetecknas främst av fronten som enligt Dacia fått ett tydligare utseende. Sedanversionen av Sandero heter Logan och får samma uppdaterade interiör.

 Mer information om bilen väntas till världspremiären i Paris nästa vecka. Då lär det även bekräftas vilka motorer som kommer till bilen. Enligt de än så länge obekräftade uppgifterna till In Auto News rör det sig om ägarna Renaults 1,2 litersmotor på 75 hästkrafter i instegsversionen. Toppversionen får Renault TCe-motor på 1,6 liter och 90 hästkrafter. Dieselalternativet till de bägge bensinarna lär bli den från Renault välkända dCi-motorn på 90 hästkrafter från bland annat Renault Megane.