Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101008-dodge-charger
101008-dodge-charger
101008-dodge-charger
101008-dodge-charger Foto: Marc Urbano

Nya Dodge Charger visar upp klassiska linjer

Den personbilsförklädda muskelbilen Dodge Charger är och kommer förmodligen att förbli en ovanlig syn på svenska vägar. Amerikanska köpare får nu i alla fall en ny Charger att sukta efter, uppdaterad med klassiska linjer.

Läs mer

Det har varit idel europeiska nyheter på bilfronten den senaste tiden. Nu kommer dock en från andra sidan Atlanten. Dodge visar en ny version av muskelbilen som är förklädd till en vanlig sedan – Dodge Charger. Inför modellår 2011 lanseras en ny generation Charger som enligt Dodge själva ska vara roligare och ha mer attityd.

Vid en första anblick framstår skillnaderna mot utgående Charger som klart begränsade men när man tittar noga framträder alla detaljer. Fronten har uppdaterats med en ny grill som på intet sätt är mindre diskret än tidigare, snarare tvärtom. Frontspoilern och strålkastarna är också nya och aningen smäckrare än tidigare. Motorhuven är också helt ny och har fått två stora försänkningar. Vi får inte riktigt se bilen i profil men vi får ta Dodge på orden när de säger att vindrutestolparna är mer tillbakalutade för att ge en sportigare look. Den stora nyheten hittas längst bak på bilen där Dodge har låtit sig inspireras av 1960-talets Charger. Nya Charger har fått ett bakljusarrangemang som löper över hela bakluckans bredd och består av 164 LED-lampor. Dodge visar i dagsläget inga bilder på interiören men de säger att den ska vara fullproppad med nya ”premiummaterial”.

Under aluminiumhuven finns Chryslers nya Pentastar-V6 på 3,6 liter som kommer att erbjudas i Charger SE och Charger Rallye. Toppversionen Charger R/T får den osannolika 5,7-liters HEMI-V8:an. R/T modellen är den enda som kan fås i fyrhjulsdrivet utförande.